U bent hier

Steun het kasteel!

Het Kasteel van Horst is een site van Herita.
Herita is niét een van de vele erfgoedorganisaties in Vlaanderen, maar een koepel die iedereen met een hart voor erfgoed samenbrengt. Herita kijkt niet toe vanaf de zijlijn, maar zorgt actief voor de schatten uit het verleden. Dat kunnen we enkel met jouw steun!

Dankzij jouw bijdrage:

  • Krijgen monumenten een plaats in de hedendaagse samenleving en kan iedereen ze bezoeken. Zo geef je het verleden een toekomst.
  • Kan iedereen die actief is rond erfgoed in Vlaanderen en Brussel professionele ondersteuning krijgen. Zo help je de lokale erfgoedzorgers.
  • Kunnen we Open Monumentendag organiseren. Net als tal van andere activiteiten die mensen meer betrokken maken bij hun erfgoed.
  • Ondersteun je de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor ons erfgoed.

 

Zo kan je Herita steunen:

 

Steun het Kasteel van Horst!

Het 17de-eeuwse Kasteel van Horst is een uniek waterslot. Het ligt in het hart van het Hageland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Toch was het er heel slecht aan toe. Herita greep in en begon de linkervleugel te restaureren, een project dat ondertussen achter de rug is. Toch kost het nog steeds handenvol geld om het kasteel verder op te knappen en te onderhouden.
Heb jij een hart voor het Kasteel van Horst en wil je graag een steentje bijdragen? Doe een gift op rekeningnummer BE39 4263 1743 6619 of geef maandelijks een bedrag. Wist je dat giften vanaf €40 fiscaal aftrekbaar zijn? Zo krijg je een fikse belastingvermindering.

Herita onderschrijft de Ethische Code van de VEF.