U bent hier

Huis van het Horstgenootschap

Het Horstgenootschap

Het kasteel van Horst is tijdelijk gesloten voor beheerswerken. Een groep gidsen en vrijwilligers hebben hun krachten gebundeld in een Horstgenootschap en zullen samen met Herita de site van het kasteel ondertussen dicht bij de mensen houden.

 

Met thematische rondleidingen, workshops, natuurwandelingen, lezingen, proeverijen en meer heten ze iedereen die geïnteresseerd is het kasteel en zijn omgeving welkom.

 

Het Horstgenootschap wil zich aansluiten bij tal van organisaties die het kasteel meer dan een warm hart toedragen. Het Wagenhuis, de Pynnockridders, Agentschap Natuur en Bos, de wijnbouwers, producenten van streekproducten allerlei, muzikanten, vertellers en de B&B’s uit de ruime omgeving kunnen in het bezoekerscentrum terecht om hun producten of hun diensten te delen met de bezoeker.

 

Het huis van het Horstgenootschap (Het bezoekerscentrum)

De provincie Vlaams-Brabant staat samen met Herita in voor de kost van de openstelling van een toeristisch infopunt elke woensdag en zondag van 15 april tot 30 september 2018, van 13u tot 17u.

Het Horstgenootschap staat klaar om informatie over het kasteel en haar omgeving te delen. 

De eerste en derde zondag van de maand kan je deelnemen aan een themawandeling, waarin we op zoek gaan naar alle facetten van het 17de -eeuws “hof van plaisantie”. Op feestdagen zijn er workshops voor kinderen en natuurwandelingen.

Je wordt door de gidsen van het Horstgenootschap ontvangen in historische kledij!

 

Praktisch

  • En rondleiding of wandeling (1,5 u) kost € 3 per persoon met vrije deelname en start om 15u.
  • Een workshop kost (1,5 u) € 4 per deelnemer
  • Naast de courante toeristische informatie over de streek kan de bezoeker ook wandelkaarten, wandelgidsen, boeken en gadgets verkrijgen.

Het kasteel

Het kasteel is momenteel voor onbepaalde tijd gesloten. Herita is volop bezig met het restauratiewerk.

 Via elke rondleiding zal de bezoeker de meest recente evoluties kunnen volgen. Op zondagnamiddag loopt er ook een poortwachter rond die bijkomende informatie kan geven.